Fiatal gazda

Gergelics Jácint vagyok,

szakmám kertésztechnikus. A 24/2015 (IV. 28) MVM rendelet alapján a fiatal mezőgazdasági termelők indulásához 2015. évben igényelhető támogatások jogcímre benyújtott támogatási kérelmemet elfogadta és támogatta a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium. Határozatuk alapján 40.000 EUR-nak megfelelő forintössszeg támogatásban részesültem, mint fiatal gazda.
2 hektárnyi földterületen foglakozom dísznövény kertészeti tevékenységgel. A támogatás segítségével a termesztő területet szeretném körbekeríteni, illetve szaporító anyagot szeretnék vásárolni. A kiválasztott növényfajták: Thuja occidentalis Smaragd, Th. Occ. Columna, Th. Occ Danica, Prunus laurocerasus Kleopátra, Prunus laurocerasus Genolia, Taxus baccata Fastigiata, Buxus sempervirens.

Gazdaságom üzemméretét már az első évben el szeretném érni, mert ez egyrészt nyugodt termelést, másrészt állandó termékmennyiséget eredményez.
A gazdaságomban alkalmazott kemikáliák környezeti terhelése minimális. Az üzemeltetés során kiemelt figyelmet kívánok fordítani a környezeti szempontokra. A jövőben a szezonmunkák idejére, egyszerűsített foglalkoztatás keretében munkavállalókat fogok alkalmazni. Ezen kívül egy fő betanított munkást szeretnék főállásban foglalkoztatni a negyedik évtől.

 

Elérhetőségek:
Gergelics Jácint egyéni vállalkozó
Székhely: 8854 Őrtilos, Rákóczi u. 17.
Tel.: +36-30/520-2878
E-mail: info@toloskert.hu
Adószám: 75134608-1-34